Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η πρώτη εφαρμογή χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τοπικής αυτοδιοίκησης για συσκευές με λειτουργικό Android από την Altec Software



O Τομέας Ερευνητικών Προγραμμάτων της Altec Software, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος DIEGO (www.diego-project.eu) ανέπτυξε την πρώτη εφαρμογή χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τοπικής αυτοδιοίκησης για συσκευές με λειτουργικό Android. Την εφαρμογή μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν ο καθένας από τον ιστότοπο market.android.com . Η εφαρμογή αφορά σε υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες με μόνη απαίτηση να διαθέτει κάποιος smartphone ή tablet με λειτουργικό Android.
Ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχώρησε στη νέα εποχή είναι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου του νομού Θεσσαλονίκης. Με την εφαρμογή αυτή ο δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει καινούριες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πολίτες που θα μπορούν να κατεβάσουν αυτόματα από το κινητό τους.
Εκτός από υπηρεσίες γενικού ενδιαφέροντος δίνεται η δυνατότητα ο κάθε Δήμος να μπορεί να εξειδικεύει το προφίλ των υπηρεσιών του, δίνοντας παράλληλα έμφαση και σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, κ.λ.π.
Oι υπηρεσίες που μπορούν να υποστηριχθούν αφορούν μία ευρεία γκάμα από Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι οποίες προσφέρονται ήδη μέσω των Portals των Δήμων, αλλά και υπηρεσίες σύνδεσης με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, κ.λ.π.
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερα δυσοίωνη οικονομική συγκυρία πολλών Δήμων, η υιοθέτηση καινοτομιών παρέχει τη δυνατότητα σε όποιους Δήμους το επιθυμούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν νέες, καινοτόμες και άμεσα ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Κατεβάσετε την εφαρμογή απευθείας από εδώ ή με αναζήτηση στο Android Market πληκτρολογώντας «ALTEC» ή «Kordelio-Evosmos on mobile»!