Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τα νέα της Altec Software - Τεύχος 6 (ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)



Ετήσια Έρευνα 2012 Ηλεκτρονικού Εμπορίου του ELTRUN / ΟΠΑ

Ολοκληρώθηκε η ετήσια έρευνα του 2012 για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Επιχείρηση σε Καταναλωτή (Β2C) και την συμπεριφορά on-line καταναλωτών, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C (επιχείρηση προς καταναλωτή) είναι ιδιαίτερα αυξητική το 2012, όπου 1.9 εκ Έλληνες συνολικά αγόρασαν Online προϊόντα ή υπηρεσίες αξίας 2,9 δις €, έκαναν κατά μέσο όρο ετησίως 20 αγορές μέσω του διαδικτύου συνολικής αξίας 1.600€.
Άρα στους βασικούς δείκτες μέτρησης της Online αγοράς είχαμε αύξηση το 2012 κατά 25-35% ενώ στις συνολικές αγορές η αύξηση ήταν πάνω από 50% σε σχέση με το 2011.
Η μεγάλη σημασία του διαδικτύου για τις αγορές καταγράφετε επίσης από την τάση ότι οι Online καταναλωτές για το 50% των αγορών τους που έκαναν το 2012 σε φυσικά καταστήματα είχαν ψάξει, συγκρίνει προϊόντα, και κάνει έρευνα αγοράς στο Internet πριν κάνουν την αγορά.

Όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράσθηκαν Online το 2012 παρατηρούμε ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών, που είναι στοιχείο πλέον ωριμότητας της Ελληνικής αγοράς. Την μεγαλύτερη αύξηση είχαμε στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες (από την 3η στην 1η θέση).
Επίσης μεγάλη αύξηση είχαμε στα είδη ένδυσης και υπόδησης (από την 10η στην 5η θέση) λόγω των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών για αγορά επώνυμων (αλλά ταυτόχρονα) φθηνών προϊόντων που ήδη προσφέρουν αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα πλέον στην κατηγορία αυτή.
Δείτε ολόκληρη την έρευνα του ηλεκτρονικού εμπορίου από το ELTRUN http://www.eltrun.gr/meletes/annual-e-commerce-survey/.





Η λύση της Altec Software για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την Ένδυση - Υπόδηση

H Altec Software δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ένδυσης και Υπόδησης, να αποκτήσουν ένα πλήρες Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop), κατασκευασμένο από την αρχή ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους. Πλοηγηθείτε στο Demo Site http://fashion.altecsoftware.gr/, δείτε μερικές από τις δυνατότητες του Site, κάντε εγγραφή και δημιουργήστε Online δοκιμαστικές συναλλαγές.
Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-Shop) αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο κανάλι προώθησης των προϊόντων τους, που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, πέρα από τα στενά γεωγραφικά σύνορα.
Design
Οι web designers και γραφίστες της Altec Software σχεδιάζουν μοντέρνα, δυναμικά και ιδιαίτερα εικαστικά templates ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-Shop), μοναδικά για εσάς σύμφωνα με τις ανάγκες και την ταυτότητα της εταιρείας σας.
Καλοσχεδιασμένες, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων που κάνουν την εμπειρία της πλοήγησης ευχάριστη και προσελκύουν τον επισκέπτη να περιηγηθεί περισσότερο χρόνο σε αυτές.

Προϊόντα & Διαχείριση Αποθεμάτων
Look Book!!!
Δώστε στους πελάτες σας την δυνατότητα να 'ξεφυλλίσουν' το υπέροχο album των φωτογραφιών σας και να δουν τους χρωματικούς συνδυασμούς των προϊόντων σας.



Get the Look!!!
Προτείνετε στους πελάτες σας χρωματικούς συνδυασμούς ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ και δώστε τους την δυνατότητα να τα αγοράσουν όλα με μία κίνηση.


Χρώματα και υφή προϊόντων!!!
Δείξτε όλα τα χρώματα και τις υφές των προϊόντων σας, με ενσωματωμένο χαρακτηριστικό δείγμα χρώματος. Βοηθήστε τους πελάτες σας να περιηγηθούν γρήγορα και να κάνουν την σωστή επιλογή βλέποντας κάθε λεπτομέρεια του προϊόντος.


Online διαθεσιμότητα σε χρώμα - μέγεθος!!!
Ο έλεγχος της διαθεσιμότητας του προϊόντος σε χρώμα/μέγεθος από ένα ή περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, εξασφαλίζει ότι ο πελάτης θα παραλάβει ότι έχει παραγγείλει στο ηλεκτρονικό κατάστημα.


Marketing
Διαγωνισμοί!!!
Δώστε στους πελάτες σας την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, αυξάνοντας τις πωλήσεις της επιχείρησής σας.


Προτρέψτε τους πελάτες να γραφτούν στο Newsletter, για να τους στέλνετε ενημερωτικά e-mail.



Δημοσίευση στα Social Media!!!
Δημιουργήστε εταιρικές σελίδες στο Facebook, Twitter κ.α, και κάντε γνωστές τις σελίδες και τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο.
Δώστε την δυνατότητα στους πελάτες σας να κάνουν Like, Share ή Send, τα είδη που τους αρέσουν, σε άλλους φίλους τους.
Δημιουργήστε έναν σπουδαίο λόγο, για τους φίλου σας στο facebook, να μιλάνε για τα προϊόντα σας.
Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και φέρτε πιο κοντά τους υποψήφιους πελάτες στα προϊόντα σας.


Διαχείριση YouTube βίντεο!!!
Κάντε μια ζωντανή επίδειξη μόδας προβάλλοντας βίντεο με μοντέλα που θα λανσάρουν τα ρούχα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικολλήσετε το σύνδεσμο βίντεο από το YouTube ή το Vimeo!


Καλάθι Αγορών
Απλή διαδικασία παραγγελίας!!!
Διευκολύνετε τους πελάτες σας να αγοράσουν τα είδη της επιλογής τους με δύο κλικ. Η παραγγελία ολοκληρώνεται σε τέσσερα απλά βήματα, έχοντας σαφή εικόνα της αγοράς των προϊόντων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Ενισχύστε την αποτελεσματικότητα, προσφέροντας άνεση, εύκολη κατανόηση και ικανοποίηση στον πελάτη.




Ασφάλεια συναλλαγών!!!
Επενδύστε στην ασφάλεια συναλλαγών για να σας εμπιστευτούν εύκολα οι πελάτες σας.
Η λύση της Altec Software συνδέεται με τις μεγαλύτερες τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank EFG, Τράπεζα Πειραιώς), εκτελώντας τις συναλλαγές με τις πιστωτικές κάρτες των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (Visa, MasterCard, American Express, Paypal) με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Όλες οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, πραγματοποιούνται στο ασφαλές περιβάλλον των τραπεζών.


Mobile website
Προσεγγίστε τους πελάτες σας εν κινήσει!!!
Βοηθήστε τους πελάτες σας, να δουν τα προϊόντα σας, τις προωθητικές marketing ενέργειες και τις προσφορές σας, σε μια βελτιωμένη έκδοση για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
Λειτουργεί με το ίδιο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, με οποιονδήποτε browser σε λειτουργικά Android ή IOS (i-Phone) και δεν απαιτεί επιπλέον συντήρηση.


Hosting
Η φιλοξενία του site σας (web hosting) γίνεται από την Altec Software σε Data Center του εξωτερικού.
Παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες για ασφαλή λειτουργία και διαθεσιμότητα των κρίσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της επιχείρησής σας, με χαμηλό κόστος.


Στατιστικά στοιχεία του καταστήματος
Γνωρίστε που βρίσκεται η επιχείρησή σας!!!
Πάρτε τις καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις, εκμεταλλευόμενοι την Online σύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (e-shop) με το Atlantis ERP σύστημα.
Δείτε τα πιο δημοφιλή προϊόντα και κατηγορίες, και δημιουργήστε εύκολα κάθε επιπλέον αναφορά που θέλετε.


Πλεονεκτήματα λύσης e-Shop
  • Μοναδικός σχεδιασμός (δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα προσχέδια, κάθε e-shop σχεδιάζεται από την αρχή).
  • Online σύνδεση του με το Atlantis και xLine ERP.
    • Online έλεγχος της διαθεσιμότητας των ειδών.
    • Online ενημέρωση του site με τις αλλαγές στα προϊόντα.
    • Online καταχώρηση των παραγγελιών, από το e-shop στο ERP σύστημα.
    • Online παρακολούθηση του status της παραγγελίας.
  • Όλο το έργο υλοποιείται από ένα κατασκευαστή. Ομάδα της Altec Software αναλαμβάνει από τον γραφιστικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη της λειτουργικότητας του e-Shop Site, μέχρι την φιλοξενία της σελίδας και την Online συνδεσιμότητα του με το Atlantis ERP.
  • Επιτυγχάνετε μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους συντήρησης ενός e-Shop καταστήματος, με την Online σύνδεση του με το ERP σύστημα σας.